به صورت کلی، بازاریابی در یک کسب و کار یا فعالیت تجاری یکی از مهمترین و حیاتیترین مواردی است که باید به آن توجه شود. با این حال انتخاب نوع بازاریابی یا مارکتینگ نیز توجه ویژهای لازم دارد. ما دو دسته کلی برای بازاریابی میشناسیم؛ بازاریابی کلاسیک یا سنتی و بازاریابی دیجیتال یا مدرن. با این که هر دوی این روشهای بازاریابی میتوانند مؤثر باشند و به رشد و دیده شدن کسب و کار شما کمک کنند، اما بیایید ببینیم این دو چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟ آیا بازاریابی دیجیتال اهمیت بیشتری نسبت به بازاریابی کلاسیک دارد؟
بازاریابی کلاسیک vs دیجیتال مارکتینگ
تفاوت اصلی میان بازاریابی کلاسیک و دیجیتال، مدیوم و جایگاهی است که هر کدام از مدلها میتوانند در آن قرار بگیرند. بازاریابی کلاسیک از رسانههای کلاسیک و قدیمیتری مانند مجلهها و روزنامهها استفاده میکند اما بازاریابی دیجیتال برای رساندن پیام خود از رسانه دیجیتال، مانند رسانههای اجتماعی یا وبسایتها بهره میبرد.
البته فکر نکنید که بازاریابی کلاسیک دیگر قدیمی شده و از مُد افتاده است! بازاریابی کلاسیک هنوز هم نقش بزرگی در زندگی مردم دارد. تجربه تأثیرگذار و غرق کننده یک تبلیغ تلویزیونی یا طرحها و تبلیغات زیبای یک مجله مانند Rolling Stone به همان اندازه که 20 سال پیش مهم بودند، در دوره و زمانه کنونی نیز اهمیت دارند و تأثیرات عمیقی روی حافظه مردم و مخاطبان میگذارند.
دیجیتال مارکتینگ چطور؟!
دیجیتال مارکتینگ نیز در دوره امروزی دقیقاً به همان اندازهای که بازاریابی سنتی مهم است، اهمیت دارد. حتی بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران ادعا میکنند که نقش دیجیتال مارکتینگ در دنیای مدرن امروزی بیشتر از مارکتینگ کلاسی است.
دیجیتال مارکتینگ به صورت کلی در هر فعالیت و کار آنلاینی که شما انجام میدهید نقش و حضور دارد و به شکل ثابت در زندگی روزمره یک فرد ایفای نفش میکند. به عنوان مثال اگر در گوگل درباره ایدههای مربوط به تعطیلات جست و جو کنید، احتمال بسیار زیادی وجود دارد که تبلیغ یک فروشگاه آنلاین یا یک آژانس گردشگری را نیز مشاهده کنید. این به سادگی یک بازاریابی دیجیتال به حساب میآید.
این روزها مردم در طول روز چند ساعتی را در اینترنت (بخشهای مختلف آن) به جست و جو و کار میپردازند. دیجیتال مارکتینگ دقیقاً از این فرصت برای نمایش برندها، فعالیتها و خدمات مختلف به مردم استفاده میکند.
کدام یک بهتر است؟
در این بخش معایب و مزایای هر کدام از روشهای بازاریابی را برای شما به صورت فهرستوار آماده کرده و نتیجهگیری را به عهده شما گذاشتهایم.
معایب و مزایای مارکتینگ کلاسیک
مزایا
- تأثیرگذار فهم آسان برای مخاطب
- متریال مارکتینگ فیزیکی و پرینت شده ماندگارتر است
- بهیادماندنیتر
معایب
- گردآوری آمار و اطلاعات سختتر
- هزینه بیشتر
- بدون تعامل مستقیم با مشتری یا مخاطب
معایب و مزایای دیجیتال مارکتینگ
مزایا
- گزینههای بیشتر برای تعامل و ارتباط با مخاطب
- گردآوری آمار و اطلاعات راحت و دقیق
- تعیین هدف و نشانهگیری دقیقتر
- هزینه کمتر
- همیشه در حال تکامل
معایب
- تبلیغات دیجیتالی برخی مواقع آزاردهنده قلمداد میشوند
- ماندگاری کمتر
- همیشه در حال تکامل
نظر شما چیست؟ شما برای رشد کسب و کار و بیشتر دیده شدن فعالیتها و خدمات خود بازاریابی کلاسیک را ترجیح میدهید یا دیجیتال مارکتینگ؟ کدام را مؤثرتر و هوشمندانهتر میدانید؟ نظرات خوب خود را با ما به اشتراک بگذارید.